Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Путин: Русия не отказва контакти с Украйна, но няма да прави компромиси с интересите си


          Руският президент Владимир Путин заяви, че турският му колега Реджеп Тайип Ердоган е предложил да се възобновят контактите за доставки през Черно море, но добави, че все още не е имал време да се запознае с представените документи, предаде Ройтерс.

          Пред руската държавна телевизия Путин е казал, че Русия няма да направи никакви отстъпки във връзка с конфликта и че е преждевременно да се говори за каквито и да било споразумения с Киев. По думите му Украйна вече два пъти е отхвърляла руските инициативи за прекратяване на огъня.

          „Русия не отказва контакти с Украйна по определени инициативи, но няма да прави компромиси с интересите си“, подчерта Путин, цитиран от ТАСС. Той добави, че скоро ще се запознае с предложенията, предадени с посредничеството на Турция. „Да видим, ние никога не сме го отхвърляли (възможността за споразумения с Киев, бел. ТАСС). Просто винаги сме изхождали от това, че при всякакви споразумения трябва да се спазват руските интереси“, подчерта президентът на Русия.

          В изказване пред журналисти в самолета на връщане от срещата на БРИКС в Казан Ердоган коментира срещата си с руския президент Путин и отговори на въпроса дали е забелязал нова воля у Путин да сложи край на войната в Украйна.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions