Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          „Това си е наша работа“: Путин с първи коментар за разполагането на военни от КНДР на фронта

          „Не действията на Русия доведоха до ескалацията“, реагира Путин


          Руският президент Владимир Путин на заключителната пресконференция на срещата на върха на БРИКС в Казан коментира за първи път съобщенията за изпращане на севернокорейски военен персонал в Русия за евентуално участие във войната срещу Украйна. Той не отрече присъствието им в Русия, но не уточни с каква цел са пристигнали. Журналист от американската телевизионна компания NBC зададе въпрос на Путин. Той каза, че сателитни снимки показват присъствието на военните на КНДР.
          „Какво правят тук? – попита журналистът.„А това не е ли сериозна ескалация на конфликта?“
          „Не действията на Русия доведоха до ескалацията“, реагира Путин и отново заговори за „държавния преврат“ в Украйна през 2014 г. Той също така обвини западните страни, че въоръжават украинската армия и й помагат да се бие.
          Путин припомни, че по-рано в четвъртък Държавната дума е ратифицирала споразумението за „всеобхватно стратегическо партньорство“ със Северна Корея, подписано от руския президент в Пхенян това лято.
          Договорът предполага „оказване на взаимопомощ в случай на агресия“ срещу един от участниците в него.
          „Има член 4“, каза Путин. И добави: Пхенян „приема нашите споразумения сериозно“. Член 4 от споразумението предвижда, че „ако една от страните се окаже в състояние на война поради въоръжено нападение от една или повече държави, другата страна ще й предостави незабавно военна помощ с всички средства, с които разполага, в съответствие с Чл. 51 от Устава на ООН и законите на КНДР и Руската федерация.
          „Какво и как ще правим в рамките на тази статия е наша работа“, завърши Путин, без да даде подробности за изпращането на севернокорейските военни в Русия и техните цели. „Ще видим как ще се развие този процес“, добави той, след което заяви, че руската армия в Украйна вече действа „уверено във всички посоки“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions