Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Здрава битка и реми на Арсенал – Ливърпул

          Габриел Магаляеш от "топчиите" получи контузия

          Арсенал и Ливърпул завършиха 2:2 в дербито от 9-ия кръг на Висшата лига.

          „Топчиите“ излязоха напред в резултата след едва 9 минути игра. Бен Уайт пусна извеждащ пас по десния фланг за Букайо Сака, а той направи страхотен индивидуален пробив, навлезе в наказателното поле и с мощен удар към близкия ляв ъгъл отбеляза за 1:0.

          В 15-ата минута Микел Мерино се подхлъзна в най-неподходящия момент и подари топката на Мохамед Салах, който стреля от воле с левия крак към близкия ляв ъгъл, но египтянинът не бе добре подготвен за удар в тази ситуация и прати топката високо над вратата.

          В 18-ата минута Ливърпул все пак успя да изравни резултата. Трент Александър-Арнолд центрира от корнер на първа греда за Луис Диас, колумбиецът отклони за Върджил ван Дайк, който бе забравен от защитата на Арсенал и в своя мач №100 с капитанската лента се разписа за 1:1.

          Арсенал в 43-ата минута отново поведе. Деклан Райс центрира прецизно от пряк свободен удар към Микел Мерино, който с глава заби топката в мрежата – 2:1.

          В 54-ата минута централният защитник на домакините Габриел Магаляеш получи контузия и трябваше да бъде заменен.

          Ливърпул взе инициативата и стигна до няколко положения. В 65-ата минута Райън Гравенберг елиминира двама играчи на Арсенал и шутира от наказателното поле, но над вратата. В 76-ата минута Арсенал отговори с удар на Кай Хаверц, който бе много неточен.

          В 81-вата минута резултатът бе изравнен отново. Александър-Арнолд пусна дълъг пас по десния фланг за Дарвин Нунес, уругваецът сви за Салах, който отблизо с левия крак не сбърка – 2:2.

          Ливърпул е втори в класирането с 22 точки, „артилеристите“ са трети с четири по-малко. Лидер е Манчестър Сити с 23 точки. В следващия кръг Арсенал гостува на Нюкасъл, а Ливърпул приема Брайтън.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions