събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Макдоналдс напуска Русия след 32 години работа: Компанията продава бизнеса си

      Веригата ресторанти за бързо хранене McDonald’s обяви, че напуска Русия и ще продаде бизнеса си в страната. Това се посочва в изявление на компанията.

      Компанията обясни решението си окончателно да напусне руския пазар с хуманитарната криза, причинена от войната, а също и с факта, че запазването на бизнеса в страната „вече не е подходящо и не отговаря на ценностите на Макдоналдс“. Очаква се загубите от изтеглянето на компанията от руския пазар да достигнат 1,2-1,4 милиарда долара.

      Като част от процеса на излизане от руския бизнес, McDonald’s ще започне да премахва жълтите букви „М“ и други марки от ресторантите. В същото време мрежата ще запази правата върху търговската марка в Русия, а ресторантите, които ще отворят McDonald’s на сайта, няма да могат да използват неговото име, лого и меню.

      Все още не е известен купувачът на веригата ресторанти. Компанията обеща да изплаща заплати на служителите до приключване на продажбата и да се стреми да гарантира, че те могат да работят с бъдещия собственик.

      Според ТАСС, McDonald’s планира да възобнови работата си в Русия под нова марка в средата на юни. „Макдоналдс ще се завърне в Русия през юни под нова марка. Веригата от ресторанти и менюта ще бъдат запазени, както и работните места. Повече от 90% от доставчиците са руски, сътрудничеството с тях ще продължи. Всъщност само името ще изчезне“, каза източник на агенцията в компанията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ