петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Еквадор: 9 убити при въоръжена атака срещу рибарско пристанище

      Най-малко девет души бяха убити във вторник при въоръжено нападение срещу малко рибарско пристанище в северозападната еквадорска провинция Есмералдас, на границата с Колумбия, съобщиха от Главната прокуратура (FGE).

      Властите извадиха седем трупа на местопроизшествието и още два от близката болница и ги закараха в съдебномедицински център, каза FGE, добавяйки, че разследва „за намиране на отговорните за това престъпление“.

      Според местните медии група нападатели, въоръжени с пистолети и пушки, са пристигнали на пристанището сутринта и са започнали да стрелят по търговци и служители, работещи в склада, преди да избягат от местопрестъплението.

      Министърът на вътрешните работи Хуан Сапата каза пред новинарския уебсайт Primicias, че нападението е извършено от 30 нападатели и най-малко четирима души са ранени при инцидента.

      Води се разследване дали зад нападението стоят организирани престъпни групи.

      Междувременно военните съобщиха чрез Twitter, че ще подкрепят полицията в тяхното „издирване по въздух и земя на участниците в стрелбата“.

      Правителството на провинция Есмералдас обяви извънредно положение през март, което все още е в сила, поради нарастващата престъпност и насилие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ