петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Икономиката в Турция се срива

      Минималната работна заплата в Турция е около 400 евро, като на 57 процента от работещите в страната им се налага да се издържат именно с нея, пише Бюлент Мумай във „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Той изтъква, че цените също са изключително завишени въпреки ниските доходи – ако в други страни килограм кайма струва шест евро, в Турция, където хората получават само по 400 евро на месец, каймата струва 12 евро. За шест години цените на месото са се увеличили с 808 процента, как да ги плащаме, пита Мумай. Дори плодовете и зеленчуците вече са трудно достъпни в земеделска Турция.

      Авторът отбелязва, че само в рамките на едно десетилетие хората, които могат да си позволят по един плод на ден, са намалели от 57 на 36,5 процента.

      „В резултат от икономическата политика на Ердоган цените на храните се повишават в продължение на 33 месеца без прекъсване“, разказва Мумай.

      „Тагесшпигел“ посочва, че „не съществува панацея, която да реши натрупаните проблеми в Турция с един замах“. Според изданието целта сега трябва да е борбата с инфлацията. Правителствените разходи трябва да бъдат увеличени, а централната банка трябва да изкупува чуждестранна валута.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ