Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Протестите на миньори и енергетици: Среща с властта ще има

          Представители на протестиращите миньори, които са блокирали пети ден АМ „Тракия“ и АМ „Струма“ ще се срещнат с властта днес на извънредна среща в Народното събрание. На разговорите освен представители на миньори и енергетици ще присъстват премиерът Николай Денков, министри, лидери и депутати от партиите, които подкрепят управлението.

          На срещата се предвижда да бъдат обсъдени конкретните стъпки към енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил.

          Смяната в мястото на преговорите стана късно снощи, след като протестиращите отказаха да се срещнат с премиера в Раднево.

          „Днес среща ще има. Ние приехме тази покана, но при определени условия. Вчера от заявената ни позиция от шест искания едно от условията беше срещата да бъде проведена с представители на протестиращите и парламентарно представените партии в Народното събрание. Ако не бъдат всички парламентарни групи разговори няма да има“, каза Бисер Бинев пред Бтв.

          Блокадите на магистралите „Тракия“ и „Струма“ остават, докато срещата продължава.

          Вече пети ден основни пътища страната са блокирани, а недоволството на работещите в енергийния сектор е срещу териториалните планове, които кабинетът изпрати на Брюксел.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions