сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Нови разговори в Кайро след консултации за спиране на обстрела в Газа

      Разговорите в Кайро, между представители на Съединените щати, Израел, Катар и Египет, за постигане на споразумение за примирие и освобождаване на заложниците, са приключили с желание за още консултации. Това се казва в съобщение на египетската агенция.

      В разговорите участваха директорът на ЦРУ, Уилям Бърнс, на Мосад, Давид Барнеа, катарският премиер и египетски представители. На срещата е присъствал и директорът на израелското вътрешно разузнаване, Шин Бет Ронен Бар. На нея е било обсъдено развитието на ситуацията и е било потвърдено продължаването на консултациите за постигане на примирие, за защита на цивилните и за по-нататъшни  действия, в посока създаването на две държави, допълва съобщението.

      Според израелски представител, делегацията на Тел Авив е била в Кайро – цитирам – за да слуша, и не е представила ново предложение на масата за преговори.

      Израелската телевизия Кан пък съобщава, че Мосад, Шин Бет и силите за сигурност са излели с нова рамка за споразумение, за освобождаване на заложниците, която обаче е била отхвърлена от премиера Бенямин Нетаняху.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ