четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОТ ДНЕС: КАТ пусна камери с изкуствен интелект, те засичат скоростта до единица от секундата

      КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес първите 20 уреда с изкуствен интелект вече са на пътя. Устройствата са разпратени в 19 областни дирекции на полицията в цялата страна, съобщава „Телеграф“.

      Камерите са италианско производство и разполагат с две смарт камери, снабдени с оптика с изключително висока резолюция. Едната е 4K монохромна основна камера и втората е Full HD цветна контекстна камера.

      Могат да снимат в двете посоки на движение в 4 пътни ленти едновременно по няколко автомобила. Различават в реално време класа на автомобила и отчитат скорост от 20 до 320 км/ч. Възможностите им са да снимат, както в градски условия, така и по магистралите. Разстоянието на измерване и заснемане от системата: от 15 м до 75 м според ширината на пътя. 

      Изкуственият интелект засича скоростта до единица от секундата и индивидуализира всеки един автомобил. Отклонението е едва 15 секунди от реалната скорост на движещия се обект. Отделно глобите ще се генерират автоматично и ще бъдат изпращани от изкуствения интелект като SMS или по Viber на собственика на превозното средство, което е заснето да превишава скоростните режими.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ