петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Богданов: България е произвела повече боеприпаси от цяла Европа през 2023 г.

      Българската оръжейна промишленост, това което сме произвели през 2023 г., е по-голямо кумулативно като боеприпаси от произведеното в Европа като цяло. Това каза министърът на икономиката и индустрията в оставка Богдан Богданов по време на блиц контрола в рамките на заседанието на парламентарната икономическа комисия.

      Като цяло голяма част от това, което се произвежда в България, е необходимо както на нашите евроатлантически партньори, така и на Украйна, допълни министърът.

      Богданов изтъкна, че българските компании кандидатстват и по европейски програми, насочени към разширяване на производствения капацитет, като посочи, че освен частните компании, ВМЗ-Сопот също кандидатства по програмите за еврофинансиране със собствени проекти.

      Министърът напомни, че на среща в парламента с участието на председателя на парламентарната комисия по отбрана и лидерите на политически формации, които подкрепят кабинета, е било получено уверението, че България би могла да изгради собствен завод и мощности за производство на барут.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ