събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      „Те прекалиха“: Рашков съди Тошко Йорданов и Станислав Балабанов за 50 000 лв.

      Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лв. в Софийски градски съд срещу народните представители от „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Това съобщи Рашков пред Клуб ‘Z’ 

      Поводът са техни изявления, свързани с Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Тошко Йорданов беше председател на комисията, а Балабанов беше неин член, като ръководи и едно от заседанията й.

      „Те прекалиха. Прекрачиха нормалните граници и вече имам искова молба срещу тях в Софийския градски съд. Не може такива клеветнически твърдения и обидни квалификации“, казва Рашков.

      Повод за създаването на парламентарната комисия, която бе инициирана от парламентарната група на ИТН, станаха арестите на вече бившата директорка на митниците Петя Банкова и на баща и син Марин и Стефан Димитрови, които бяха обвинени като участници в организирана престъпна група за търговия с влияние. Заедно с тях, но задочно, обвинение получи и Никола Николов-Паскал, който беше обявен от шефа на ДАНС Пламен Тончев за незаобиколим фактор в производството и контрабандата на нелегални цигари. Само дни по-късно с обвинение се сдоби и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който обаче бе оставен на свобода срещу 20 000 лв парична гаранция.

      „Съдя ги за техните изявления и в комисията, и преди заседание на комисията. Те си мислеха, че аз ще стоя и ще ги оставя да си разиграват телевизионни сценарии. Преди комисията да завърши своята работа Балабанов направи изказване в пленарната зала в четири-пет точки. На практика той предреши онова, което трябваше да бъде в крайна сметка и заключението на тази временна парламентарна комисия, като изказа мнение едва ли не от името на цялата парламентарна комисия – какво е установено и как корумпираните министри Бойко Рашков и Асен Василев са толерирали или подпомагали (или каквото се сетите в тази връзка) един контрабанден канал, едни контрабандисти и т.п. още квалификации.Това бие не само върху нашия личен имидж и репутация, а, разбира се, и срещу репутацията на цялата страна, защото това не може да остане скрито от нашите партньори“, добави Бойко Рашков.

      Делото срещу Йорданов и Балабанов е гражданско, а не по Наказателния кодекс. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ