петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Започва делото за убийството на полицаите, пометени от автобус с мигранти

      На 14-ти май в Бургаския окръжен съд започва делото срещу сириеца Омар Аднан, който е обвинен в умишлено убийство на двама полицаи след гонка с автобус с мигранти. Фаталният инцидент, при който загинаха Йордан Илиев и Атанас Градев се случи след полицейско преследване на автобус, на 25 август преди почти две години.

      Автобусът, в който имаше 48 нелегални бежанци връхлетя върху патрулния автомобил на двамата бургаски полицаи. В очакване на старта на делото за първи път след инцидента пред NOVA застанаха родителите на убитият Атанас Градев. Те настояват за строга присъда за шофьора на автобуса. Но още търсят отговори кой и защо е изпратил сина им и колегата му да спират автобуса с патрулен автомобил.

      „Очаквам справедлива присъда – до живот. Това е тежък удар. Разбито ни е семейството и здравето. Чувстваме много болка и много тъга”, каза в ефира на „Здравей, България” майката на загиналия Атанас Градев – Керана Градева.

      Бащата Панайот Градев също обясни, че очаква справедлива и реална присъда. „Синът ми и колегата му са били на смяна в обикновен пътен полицейски патрул. Не е било тяхна работа да се включват в такава специализирана акция”, посочи той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ