петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Гърция: Заплахите на „Хизбула“ към Кипър са неприемливи

      Йоргос Герапетритис, министърът на външните работи на Гърция, заяви днес, че заплахите на ливанската екстремистка организация „Хизбула“ към Кипър са неприемливи и че Европейският съюз стои зад държавите членки при подобни заплахи.

      „Абсолютно неприемливо е да се отправят подобни заплахи срещу суверенна държава от Европейския съюз“, каза Йоргос Герапетритис пред журналисти при пристигането си за месечната среща на външните министри от ЕС.

      „Ние сме редом до Кипър и всички ще бъдем заедно при всички видове глобални заплахи, идващи от терористични организации“, каза Герапетритис.

      Всяка заплаха срещу държава от ЕС е и срещу самия ЕС, заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция миналата седмица в отговор на въпрос, свързан със заплахите срещу Кипър от лидера на „Хизбула“ Хасан Насралла.

      На 19 юни лидерът на подкрепяното от Иран ливанско движение заяви, че „отварянето на кипърските летища и бази за израелския враг, за да атакува Ливан, означава, че кипърското правителство се е присъединило към войната и съпротивата „Хизбула“ ще се справи с него като част от войната“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ