неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Макрон потърси подкрепата на умерените французи

      „Надявам се, че когато дойде моментът, мъжете и жените с добра воля, които са успели да кажат „не“ на крайностите, ще се обединят, ще се поставят в позиция да изградят общ, искрен проект, който да е полезен за Франция“.

      Това заяви френският президент Еманюел Макрон по повод предстоящите предсрочни избори във Франция, предаде АФП.

      След като партията на Макрон „Ренесанс“ понесе тежко поражение от крайната десница на местните избори, президентът разпусна парламента и насрочи избори за 30 юни и 7 юли.

      „Отговорът в моите очи не можеше да дойде чрез смяна на правителството или коалиция… беше необходимо разпускане на парламента“, каза Макрон.

      Той призна, че на избирателите им е трудно да се справят с ежедневните нужди и това е породило техният гняв.

      „Хората имат чувството, че не са изслушвани или уважавани. Не можем да останем безразлични към всички тези послания“, добави френският държавен глава.

      Той се нахвърли и върху консерваторите, чийто лидер Ерик Кьоти обяви съюз с крайнодясното национално обединение на Марин льо Пен. Макрон не спести критики и към крайнолявата „Непреклонна Франция“.

      „Десницата за няколко часа обърна гръб на наследството на генерал Шарл дьо Гол, както и на бившите президенти Жак Ширак и Никола Саркози. В същото време левите партии се съюзиха с антисемитската „Непреклонна Франция“, каза френският лидер.

      Той заяви, че избирателите са имали избор между „нечестиви съюзи на двете крайности, които не са съгласни с почти нищо, освен с раздаването на работни места“, и неговия собствен блок с „единна визия за страната“.

      „Не сме съвършени, но имаме резултати“, настоя Макрон, като посочи създаването на работни места, енергийния преход и подкрепата за Украйна като основни моменти. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ