неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Ердоган: Турция ще застане до нашия съсед Иран в тези трудни и трагични дни

      Президентът Реджеп Тайип Ердоган днес изрази съболезнованията си по повод гибелта на иранския си колега Ебрахим Раиси. Това написа турският държавен глава в акаунта си в социалната мрежа „Екс“.

      Турция ще застане до нашия съсед Иран в тези трудни и трагични дни, както сме го правили многократно, се казва в посланието на Ердоган.

      Турският президент посочи още, че изразява съболезнованията си по повод смъртта и на иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, както и на останалите хора на борда на хеликоптера, предаде БТА.

      Изказвам най-дълбоките си съболезнования на приятелския и братски ирански народ и правителство, в частност на върховния лидер аятолах Али Хаменей, както и на семействата на Раиси и на другите загинали при катастрофата, добави Ердоган.

      Спомням си за г-н Раиси с благодарност и уважение като за колега, чиито усилия да донесе мир на иранския народ и на нашия регион съм виждал лично, посочи турският лидер.

      Иранският президент Ебрахим Раиси и външният министър Хосеин Амир Абдолахиан са сред деветте жертви на вчерашната хеликоптерна катастрофа в планински регион в северозападната част на Иран.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ