Search Suggestions
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

           

          - Реклама -

          Агенцията по безопасност на храните започва проверка преди празниците= До Ивановден ще има всеки ден дежурни екипи, които ще приемат сигналите. Това заяви изпълнителният директор на агенцията проф. Пламен Моллов.
          Само за месец, агенцията е успяла да извърши над 120 проверки по сигнали. Основно става дума за некачествени стоки, лоша хигиена, несъответствие в етикетите и т.н. Най-масовите сигнали са за изтекъл срок на годност, както и за лоша хигиена в заведенията. За миналата година са съставени над 200 акта за тези нарушения.
          През 2014 г. са направени по-малко проверки, в сравнение с 2013 г., но за сметка на това са били по-качествени и дълбочинни, които показали по-добри резултати, категорични са от Българската агенция по безопасност на храните.
          За 11-те отчетени месеца, количеството на бракуваните храни са се увеличили от 74, през 2013 г., до 174 тона до настоящия момент. Според Моллов, цифрите са доста показателни, че дейността на агенцията се развива в правилната посока.
          Общо 148 обекта са затворени, заради нарушения, допълни още проф. Моллов.

           

           

          - Реклама -

          Агенцията по безопасност на храните започва проверка преди празниците= До Ивановден ще има всеки ден дежурни екипи, които ще приемат сигналите. Това заяви изпълнителният директор на агенцията проф. Пламен Моллов.
          Само за месец, агенцията е успяла да извърши над 120 проверки по сигнали. Основно става дума за некачествени стоки, лоша хигиена, несъответствие в етикетите и т.н. Най-масовите сигнали са за изтекъл срок на годност, както и за лоша хигиена в заведенията. За миналата година са съставени над 200 акта за тези нарушения.
          През 2014 г. са направени по-малко проверки, в сравнение с 2013 г., но за сметка на това са били по-качествени и дълбочинни, които показали по-добри резултати, категорични са от Българската агенция по безопасност на храните.
          За 11-те отчетени месеца, количеството на бракуваните храни са се увеличили от 74, през 2013 г., до 174 тона до настоящия момент. Според Моллов, цифрите са доста показателни, че дейността на агенцията се развива в правилната посока.
          Общо 148 обекта са затворени, заради нарушения, допълни още проф. Моллов.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ИПИ: София и Варна с най-висок стандарт, Плевен е номер едно в здравеопазването

          Жителите на град София и област Варна се радват на най-високи доходи и най-добър стандарт на живот в страната. Това сочат данните от изследването...

          Утре гледат мерките на общинските съветници, задържани с Благомир Коцев

          Варненският окръжен съд ще разгледа утре постъпилите молби от защитниците на общинските съветници Николай Стефанов и Йордан Кателиев за преразглеждане на наложените им мерки...

          КЗК образува производства срещу МВР и АЕЦ „Козлодуй“ заради обществени поръчки

          Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира открити производства срещу Министерството на вътрешните работи (МВР) и „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД. Решенията за тези действия са...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions