петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СКАНДАЛНО: Далай Лама шокира света: Помоли дете да му смуче езика (ВИДЕО)

      Loading the player...

      Тибетският духовен водач Далай Лама се извини в понеделник, след като видео, показващо как моли момче да смуче езика му, предизвика бурна реакция в социалните медии.

      Видеото, което стана вирусно, показва как Далай Лама, на 87 години, целува устните на момчето, докато то се навежда, за да изрази почитта си.

      След това будисткият монах изплезва езика си, докато моли детето да го смуче. „Можеш ли да ми смучеш езика“, чува се да пита младото момче във видеото.

      Видеото е от събитие в McLeod Ganj, предградие на град Dharamshala в Северна Индия, на 28 февруари.

      „Негово светейшество иска да се извини на момчето и семейството му, както и на многобройните си приятели по света, за болката, която думите му може да са причинили“, се казва в изявление, публикувано в неговия потвърден акаунт в Twitter.

      „Негово светейшество често дразни хората, които среща, по невинен и игрив начин, дори публично и пред камери“, се добавя в него. — Той съжалява за инцидента.

      Потребителите на Twitter разкритикуваха видеото, наричайки го „отвратително“ и „абсолютно болно“, след като започна да се разпространява в неделя.

      Далай Лама остава всеобщо признатото лице на движението за тибетска автономия.

      Но световното внимание, на което се радваше след спечелването на Нобеловата награда за мир през 1989 г., помръкна и потокът от покани за гостуване със световни лидери и холивудски звезди се забави, отчасти защото застаряващият лидер намали тежкия си график за пътувания, но също и поради нарастващо икономическо и политическо влияние на Китай.

      Пекин го обвинява, че иска да раздели Китай, и го нарича „вълк в монашеска дреха“.

      През 2019 г. Далай Лама се извини, че каза, че ако неговият наследник трябва да бъде жена, тя трябва да е „привлекателна“.

      Коментарите, които бяха критикувани по света, бяха дадени в интервю за BBC.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ