понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Фотографът, впечатлил Мъск: Аз съм ловец на моменти

      Loading the player...

      Снимка на Белоградчишките скали, която най-богатият човек в света предприемачът Илън Мъск вчера помисли за пейзаж от популярната видеоигра „Огнения пръстен“, предизвиква небивал интерес.

      След поста на Мъкс в Туитър последва покана от нашия министър на туризма Илин Димитров предприемачът да посети лично България, за да види с очите си родните красоти.

      „И… да, в крайна сметка ще дойде, написа министър Димитров във фейсбук. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда)“, пише още служебният министър.

      Виновникът за цялата тази еуфория е 40-годишният фотограф Владислав Терзийски. Снимката за първи път публикува преди 4 години, а във вторник решава просто да си я сподели отново във Фейсбук.

      Владислав е посветил живота си на това да бъде посланик на красотата. Пречупва видяното през обектива. Прежда го на езика на на изкуството и го събира в личната си колекция, за да го предаде на вечността.

      В свое интервю от преди години на въпроса как е решил да се посвети на фотографията, той казва, че началото е било, когато намерил стара лентов фотоапарат в гардероба на баба си. Завъртаме колелото назад и го връщаме при този гардероб, за да си поговорим за пътя на изображението и изгубеното и спечеленото по този път.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ