петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Горещо време: Жълт код в 11 области в страната

      Жълт код е издаден за 11 региона в Северна и Южна България поради очаквани високи температури, вариращи от 31 до 36 градуса. В столицата прогнозата е за около 33 градуса. През целия ден слънцето ще грее ярко, но следобед в западната част на страната могат да се развият купести и купесто-дъждовни облаци, което води до локални, но интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Съществува и възможност за градушка. Източен до умерен вятър ще духа през целия ден.

      Планинските райони ще имат предимно ясно небе, но в късния следобед облачността може да стане по-плътна и да завали дъжд, придружен от гръмотевици. Тези гръмотевични бури могат да бъдат доста интензивни. Вятърът ще духа със скорост от умерени до силни от север-североизточна посока. На височини от 1200 метра дневната температура ще бъде приблизително 26 градуса, докато на 2000 метра ще бъде около 19 градуса.

      По крайбрежието времето ще остане слънчево и приятно, като максималните температури ще достигнат 28-30 градуса. Водата в морето също е топла, варираща между 26 и 28 градуса. Лек бриз ще духа от изток-югоизток. Вълните ще бъдат умерени, достигайки височина от 3 бала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ