петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Васил Петров: Ален Делон символизираше красотата на цяла епоха в киното

      "Душата му беше артистична, предназначена за изкуство"

      Ален Делон беше символ на красотата на цяла епоха, която отмина. Личността му е без аналог. Няма друг човек, който можем да оприличим на него. Дългата му кариера, но и самото му излъчване показват, че той беше роден да бъде актьор. Това заяви българският певец и композитор Васил Петров по повод кончината на френската кино легенда.

      „Още от дете съм гледал „Борсалино“, „Двама мъже в града“ и „За кожата на едно ченге“, играта му заедно с Роми Шнайдер и Натали Делон… Физическата красота също може да бъде актьорско качество, особено в киното“, каза Петров.

      „Имам много приятни детски спомени с филмите на Делон. Дори мога да кажа, че му подражавах. Душата му беше артистична, предназначена за изкуство. Бог да го прости, царство му небесно! Осанката и героите, които играеше, нямат пряка връзка с моята кариера, но косвено по някакъв начин са ми повлияли. На времето беше традиция да се ходи на всеки негов пореден нов филм. Впечатлявах се от всички негови прояви“, добави той.

      Петров посочи, че европейската култура продължава да се развива – чрез музиката, киното, театъра:

      „Изкуствата са неразделни. Киното може би е най-сложното, прави се трудно. Процесът не е приятен за режисьора, дори за актьорите. Удоволствието идва накрая, но процесът на създаване е само донякъде приятен. Не е като при музиката, в която усещаш удоволствието непосредствено. Нормално беше Ален Делон да има интерес не само към киното и театъра, но и към другите видове изкуства – това са нещата с непреходна стойност.“ 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ