петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Борисов представи плановете си за Околовръстния път в София (ВИДЕО)

      „Промяната я видяха. Изчакахме ги четири години"

      Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов скицира пътните проекти на София пред бившия градоначалник Йорданка Фандъкова и някогашния регионален министър Николай Нанков, които към момента са депутати. Той ги обяви за кауза на градската организация на партията.


      Чрез лайв видео, излъчено в страницата на Борисов във Facebook, лидерът на ГЕРБ представи визията си за важната инфраструктура в столицата – Столичен околовръстен път. По думите му настоящите управляващи на града имали само идейни проекти и нищо не е направено от времето на ГЕРБ.

      „Промяната я видяха. Изчакахме ги четири години, но към днешна дата има само идейни проекти“, каза той. „Докато строим Околовръстното, всичко ще си работи. По този път ще минават линейките и пациентите за детската болница в „Княжево“, която се очаква да бъде изградена”, подчерта още политическият лидер. Новата визия на Борисов предвижда трафикът от Перник към София да се отпуши с тунел почти като на „Струма“ и естакада – по-малка от моста „Брюксел“. „Влизаме в тунел, който излиза на „Горна баня”. Докато се работи той, всичко останало си работи – не пречи на движението, не пречи на хората. Като стъпим в „Горна баня”, разширяваме с три ленти, до метростанцията, лек завой и стигаме до светофара на „Суходол”. Не източваме язовира, както мислехме преди. Слагаме две колони, пътят стъпва на тях и стига до кръговото на магистрала „Люлин“, обясни Бойко Борисов.

      Снимка БГНЕС

      „Искам това да е приоритет номер едно за София – хората да знаят“, добави лидерът на ГЕРБ. Борисов призна, че тази нова идея е по-скъпа. „Имат ли цена работочасовете и нервите на хората, екологията и замърсяването, мостове и съоръжения със спрян транспорт? Представете си какво чудо щеше да е“, коментира Борисов и посъветва Фандъкова и Нанков да търсят кмета Васил Терзиев.

      Обяснявайки, че вече е казал как ГЕРБ ще води кампанията, Борисов прогнозира, че в рамките на година и половина начертаната днес визия може да се реализира. „Ние искаме това. Другите може да искат вътрешен министър, външен министър, ние искаме да си донаправим София такава, каквато хората я харесват“, каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че по същия начин е нарисувал „Балкански поток“ пред Жан-Клод Юнкер и той си е закачил скицата в кабинета.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ