четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Пейджърите, ранили хиляди, са произведени в Унгария

      Тайванската компания Gold Apollo заяви, че е разрешила използването на своята марка върху пейджърите, които се взривиха в Ливан и Сирия, но че друга компания, базирана в Будапеща, ги е произвела, съобщи Ей Би Си.

      „Gold Apollo е установила „дългосрочно партньорство с базираната в Будапеща BAC Consulting KFT за използване на нейната търговска марка. Моделът, споменат в медийните публикации, се произвежда и продава от BAC“, заявиха от компанията, след като New York Times съобщи, че нейни пейджъри са участвали във взривовете.

      Стотици ръчни пейджъри се взривиха почти едновременно на 17 септември в Ливан и в някои части на Сирия, ранявайки близо 3000 души. 9 души загинаха при вълната от експлозии. Ливанската групировка Хизбула обвини Израел в това, което изглежда като сложна дистанционна атака. Израелските военни отказаха коментар.

      Хизбула започна да нанася удари по Израел почти веднага след нападението на Хамас на 7 октомври, което предизвика войната в Газа. Оттогава насам Израел и Хизбула разменят огън ежедневно, като на няколко пъти се доближават до пълномащабна война и принуждават десетки хиляди хора от двете страни на границата да евакуират домовете си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ