Search Suggestions
      четвъртък, 17.10.24
      Search Suggestions

          И заможни младежи стават жертви на трафик

          България е една от държавите, които са основен източник на трафикантите за ЕС

          Жертви на трафик стават и младежи с висок финансов статус, съобщават от Националната комисия за борба с трафика на хора. В навечерието на Европейския ден за борба с трафика на хора от Комисията уточняват, че не само от уязвимите групи, но и хора с възможности вече стават жертва на трафик. Основната причина при тях е презадоволеността и склонността към авантюризъм да опитат нещо по-различно. Пътят им започва с наркотици, продължава с предлагане на сексуални услуги, стават лесни уязвими мишени и биват превръщани в жертви на трафик. Това им предизвиква тежки психологични проблеми, които понякога завършват със самоубийство.

          По данни на Комисията 89 души за 2023 г. са идентифицираните като жертви на трафик. За тази година броят им досега е 55. Увеличава се броят на мъжете, подали сигнал за трудова експлоатация.

          Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация се извършва основно в европейските държави, в които проституцията е законово регламентирана. България е една от държавите, които са основен източник на трафик на хора в ЕС. В последните години освен като страна на произход на жертвите, тя става и страна на дестинация, и страна на транзит. Трафикантите все по-често въвличат жертвите си в измамни схеми, злоупотреба с данъчни или социални системи, съчетават принудителния труд със сексуалната експлоатация.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions