Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Японски влак „зомби“ ужасява пътниците в навечерието на Хелоуин

          Обикновено пътуването с прочутите японски влакове-стрела е спокойно и продължава два часа и половина. Днес, обаче, бързо се превръща в „зомби апокалипсис“, а пътниците крещят от ужас.

          Организаторите на изпълнено с адреналин пътуване на 19 октомври, по-малко от две седмици преди Хелоуин, го обявиха за „първото в света преживяване с призраци в движещ се влак Шинкансен“.

          На борда на един от чартърните вагони на „Шинкансен“ – японската дума за влак-стрела, на коята е кръстена националната влакова система – се намираха около 40 търсачи на силни усещания, готови смело да се срещнат с „живите мъртви“ между Токио и западния метрополис Осака.

          Зловещото преживяване е вдъхновено от хитовия южнокорейски екшън-хорър филм от 2016 г. „Влакът до Пусан“, в който баща и дъщеря, хванати в капан в движещ се влак, се борят със зомбита, жадни за човешка плът.

          Първоначално всичко изглеждаше нормално, когато влакът-стрела потегли спокойно в събота вечерта, но не след дълго се стигна до първото „кърваво нападение“.

          Жертвите-актьори се гърчеха в агония и след това претърпяха ужасяваща трансформация, преди да започнат да вилнеят срещу своите пътници.

          Организаторът на събитието Кента Ивана от групата „Ковагарасетай“, което в превод означава „отряд за сплашване“, заяви, че са искали да „изобразят как обикновено безопасният и спокоен шинкансен се срива в един миг“.

          Това далеч не е първият експеримент на Централната японска железопътна компания с ослепително чистия и безавариен шинкансен. Японската институция тази година навърши 60 години.

          След като пътуванията на дълги разстояния спаднаха рязко по време на пандемията от Ковид-19, железопътният оператор започна да отдава под наем купета на влакове за специални събития, за да разнообрази дейността си.

          Във високоскоростни влакове бяха създадени суши ресторант, бар и дори мач по борба, а вагоните могат да бъдат резервирани и за частни партита.

          Мари Изуми от туристическия филиал на железопътния оператор заяви пред АФП, че е била изненадана от идеята за пътуване на тема зомбита, когато Ковагарасетай се обърнала към нея, мислейки, че ще бъде „почти невъзможно да се осъществи“.

          Но събитието я е убедило в „новите възможности“ на влака-стрела, каза Изуми. Тя смята, че концертите и комедийните шоута могат да бъдат подходящи нововъведения в бъдеще.

          Във влаковия зомби апокалипсис за реквизит бяха използвани моторни триони и оръжия, но бяха избегнати изображения на крайно насилие и кървави сцени, които биха могли да накърнят репутацията на „Шинкансен“.

          В противовес на приглушения ужас, продължилата два часа и половина обиколка беше изпъстрена с изпълнения на мажоретки зомбита, фокусници и комици, включително танц по хореография на „Thriller“ на Майкъл Джексън.

          Мнозина от пътуващите в заразения от зомбита влак заявиха, че самото преживяване си е струвало цената на билета от до 50 000 йени (335 долара).

          „Беше много поглъщащо“, каза 30-годишният Наохико Нозава. „Появата на толкова много различни видове зомбита ме забавляваше през целия път“, добави той.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions