Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Напредва ремонтът на „Дунав мост“ при Русе

          Подменени са 400 метра стоманобетонни панели

          Приключи подмяната на стоманобетонните панели в дясната лента – лентата на вход в България, на целия естакаден участък от 400 метра на Дунав мост при Русе.

          Ремонтът в българския участък на съоръжението напредва, увери се на място областният управител Драгомир Драганов.

          Демонтирани са 190 стари и са монтирани 169 нови панела. Новите панели са по-големи от предходните и затова техният брой е с 21 по-малко от тези, с които е изградено съоръжението. Положените панели са с размери 2,48м/4,40м и тегло 5,60 тона. В момента продължава полагането на бетон за изграждане на връзка между новите стоманобетонни пътни панели. Все още се извършва монтаж на армировка и кофраж, както и на корнизни панели, които служат за оформяне на тортоарния край на пътните стоманобетонни панели.

          Строителните дейности продължават да се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря, напомнят от Областната управа в Русе.

          Очаква се ремонтните дейности в лентата за влизане в България да приключат до края на месец ноември. Тогава движението ще бъде пуснато в този участък.

          Междувременно в понеделник започна ремонт и в румънския участък на Дунав мост при Русе – Гюргево.

          Ремонтът от румънска страна включва подмяна на гербовидните дилатационни фуги на съоръжението, като заради ремонтните дейности се заобикаля участък едва по-малък от 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста. Ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България (в същата пътна лента в момента се извършват ремонтните дейности от българска страна).

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions