Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Румъния вдигна два изтребителя F-16 заради подозрителни въздушни обекти

          Два подозрителни въздушни обекта бяха засечени снощи в близост до румънско-украинската граница, което накара Министерството на отбраната на Румъния да вдигне във въздуха два изтребителя F-16 на румънските военновъздушни сили, предадоха ДПА и Аджерпрес.

          Министерството на националната отбрана съобщи, че около 20:45 ч. в сряда радиолокационното наблюдение на румънската армия е идентифицирало въздушна цел в района на ръкава на река Дунав Килия, в близост до селището Килия Веке в окръг Тулча. Местните жители са били известени чрез съобщение през системата Ро-Алърт (Ro-Alert).

          За да наблюдават ситуацията, два самолета F-16 на румънските военновъздушни сили са излезели от 86-та военновъздушна база Борча, информира министерството.

          „Радарите постоянно следяха целта, която се движеше към община Тулча, а радарният сигнал беше изгубен около 21:00 ч., на 12 км североизточно от посоченото населено място“, се казва в съобщението на министерството.

          Около 21:20 ч. системите за радиолокационно наблюдение отново са показали сигнал за въздушна цел в район на 2 км северозападно от езерото Разим.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions