Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Путин: Отношенията ни със САЩ зависят от тях

          Руският президент Владимир Путин заяви, че връзките със Съединените щати след президентските избори ще зависят от какво отношение възприеме Вашингтон. Той приветства коментарите на Доналд Тръмп относно неговото желание да сложи край на конфликта в Украйна като „искрени“.

          Лидерът на Кремъл втвърди тона, предупреждавайки Запада, че е „илюзия“ да мисли, че Русия може да бъде победена на бойното поле и че всяко споразумение за мир трябва да признае контрола на Русия на обширни части от украинската територия, предаде АФП.

          Путин говори на края на срещата на върха на БРИКС в руския град Казан. Той беше изправен пред призиви от някои от най-важните съюзници на Русия боевете в Украйна да приключат.

          „Как ще се развият руско-американските отношения след изборите ще зависи от Съединените щати. Ако те са отворени, тогава и ние ще бъдем отворени. А ако те не го искат, тогава добре“, каза Путин.

          Отношенията между двете суперсили се сринаха до своята най-ниска точка от Студената война на фона на военната офанзива на Москва в Украйна.

          Президентските избори в САЩ през следващия месец се считат за ключови за бъдещите отношения, както и за конфликта в Украйна.

          Тръмп многократно е изразявал скептицизъм относно мултимилионната помощ от страна на Вашингтон за Киев. Той твърди, че може да сложи край на конфликта за няколко часа.

          Путин заяви, че Тръмп е „говорил относно своето желание да направи всичко, за да сложи край на конфликта в Украйна. Мисля, че той е искрен. Разбира се, приветстваме такива изявления, от когото и да идват“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions