вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Китай е готов да си сътрудничи с други страни за създаването на ваксина срещу Covid-19

      Китай е готов да развие сътрудничество с други страни в разработването на ваксина срещу коронавирус и производството на лекарства. Това беше обявено в четвъртък на спешната среща на върха на лидерите на Г-20 под формата на видеоконференция от президента Си Дзинпин.

      „Международната общност трябва да засили усилията си и решително да се бори с глобалното огнище на коронавирус, да потисне разпространението на епидемията. Китайската страна е готова да сподели своите практики в областта на превенцията и контрола [болестта] със заинтересованите страни, да разработи изследвания и разработки в областта на създаване на ваксини и производство на лекарства и да осигури помощ на страни, където е възникнала епидемията „, каза той.

      Си Дзинпин отбеляза, че Китай e създал отворена световна платформа за информация за коронавируса и борбата с него. „Вирусът няма граници, епидемията е наш общ враг. Всички страни трябва да работят ръка за ръка, за да създадат силна защитна онлайн мрежа“, каза той. „Китайската страна вече създаде онлайн център, отворен за всички страни с данни за превенцията и контрола на коронавируса и за борбата срещу болестта“, добави той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ