понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Унгария одобри за спешна употреба китайска и индийска ваксина

      Унгарският главен здравен инспектор съобщи, че страната му е одобрила за спешна употреба две нови ваксини срещу коронавируса – на китайската компания „Кансино Байолоджикс“ и „Ковишийлд“, индийската версия на препарата на „АстраЗенека“, предаде  агенция „Ройтерс“.

      Ако двете ваксини бъдат одобрени за масова употреба и от Националния център по здравеопазване, Унгария ще разполага със седем източника за придобиване на ваксини. Засега не е ясно кога и в какви количества от новоодобрените ваксини Унгария възнамерява да използва.
      Лекари призоваха в отделенията за ковид в северозападната част на страната да се включат доброволци, тъй като по думите им тези структури са претоварени, а през следващите няколко седмици натоварването само ще нараства.

      Апелът беше поместен на страницата във Фейсбук на Унгарската медицинска камара в окръг Дьор-Шопрон, точно когато Унгария отчете рекордните 11 276 пациенти в болници, от които 1340 са на респиратори.

      В отделно изявление отделението за интензивна терапия на Университетската болница „Земелвайс“ в Будапеща се обърна към студентите по медицина и други желаещи да се включат като доброволци, за да помогнат.

      Припомняме, че в Унгария рязко се увеличава броят на новозаразените. Страната е тежко засегната от трета вълна на пандемията, въпреки че като ваксинации на глава от населението е на първо място в ЕС. Новозаразените за последното денонощие са 9046, с което общият брой на инфекциите от началото на пандемията става 580 642. За изминалите 24 часа са починали нови 189 души, с което общият брой на смъртните случаи досега става 18 451.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ