неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Ким Чен Ун призова властите за подобряване живота на хората

      Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова властите да се съсредоточат върху подобряването на живота на хората на фона на „мрачната икономическа ситуация“ в страната, съобщиха от държавната информационна агенция КЦТА. 

      Ким е говорил вчера на среща по случай 76-ата годишнина от основаването на управляващата Корейска трудова партия (КТП). Тя е била отбелязана с редица прояви, но не и с голям военен парад, какъвто понякога има по такива поводи.

      Севернокорейската икономика пострада от годините на санкции заради програмите на затворената комунистическа страна за ядрени оръжия и балистични ракети, както и от наводнения.

      Най-уязвимите слоеве от обществото са заплашени от глад, тъй като Северна Корея се самоизолира още повече след избухването на пандемията от новия коронавирус, отчита представител на ООН в доклад, видян от Ройтерс. Той предупреждава, че влошаващата се хуманитарна ситуация може да прерасне в криза.

      Северна Корея е изправена пред „колосалната задача да коригира и развие държавната икономика“ и да постигне икономическите цели, поставени на срещи в последно време на правителството и на КТП, казал Ким в реч, посветена до голяма степен на партийни въпроси. Той подчертал, че единственият начин КТП да бъде на висотата на „безпрецедентната ключова работа“, която я чака, „въпреки мрачната ситуация, е цялата партия да се обедини“.

      Представителите на властите не бива да се стремят към привилегии и преференции, призовал държавният лидер.

      В четвъртък Държавният департамент на САЩ обвини режима на Ким Чен-ун, че носи главната отговорност за хуманитарната ситуация в Северна Корея.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ