неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Тесла“ изтегля близо 200 000 автомобила от Китай заради потенциални дефекти

      „Американският производител на електромобили „Тесла“ изтегля от пазара в Китай близо 200 000 автомобила с потенциални дефекти в предния капак и багажника“, съобщи китайският регулатор, цитиран от „Франс прес“ и „Ройтерс“.

      Новината идва само ден след като подобна мярка беше обявена и в Съединените щати.

      Ще бъдат изтеглени 19 697 внесени от САЩ автомобила „Модел Ес“, 35 836 също вносни „Модел 3Ес“, както и 144 208 произведени в Китай „Модел 3“.

      „При „Модел Ес“ е установена неизправност в заключването на предния капак, което може да доведе до внезапното му отваряне по време на движение“, посочва в комюнике регулаторът на пазарите.

      Причина за изтеглянето на 180 000 автомобила „Модел 3“ е, че кабелите за камерата за задно виждане могат да се повредят при отваряне и затваряне на багажника и това да попречи на правилното изображение. „Тесла“ ще отстрани дефектите безплатно.

      В петък беше съобщено, че американският производител на електромобили ще изтегли близо половин милион автомобила в САЩ заради подобни дефекти.

      През юни автомобилната компания изтегли в Китай 285 000 коли поради нередности в програмата за асистирано шофиране.

      Китай е най-големият пазар на марката.

      Компанията на Илон Мъск построи през 2019 г. в Шанхай третия си завод в страната и една четвърт от общото ѝ производство се продава в тази страна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ