София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Даниела Везиева за ДКК: Този скандал според мен е добре пресметнат във времето кога да избухне

"Това, което видях през последната седмица ми показа, че съм била мека в решенията си", допълни тя
14 сПолитика 308 Николай Парашкевов

"Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология", заяви министърът на икономиката Даниела Везиева пред БНТ по случая с ДКК.

"Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове", подчерта тя.

Според нея проблемът е че някой не иска до промени стария модел на ръководене на структурата.

Тя подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

"Това, което видях през последната седмица обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в в момента, в който се съставя ново правителство. Този скандал е според мен добре пресметнат във времето кога да избухне", каза тя.

Везиева възприема скандала като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюват едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони.

Икономическия министър не се ангажира с мнение дали скандалът е насочен лично към Кирил Петков, който е назначил Ваня Караганева в ДКК.

"Аз смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата рекция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си а работа. Всяка една реформа среща съпротива", обясни Везиева.

По думите ѝ не е нормално административни служители открито да работят по министерствата си.

Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, като включително и те са назначили Ваня Караганева.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!