София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИЗВЪНРЕДНО: Киев направи опит да удари с дронове Кремъл

Очаквайте подробности!

пропускане
11 месецаЗов за помощ 10

Кремъл съобщи, че Украйна се е опитала да нанесе удар с дронове по кремълската резиденция на президента Владимир Путин през нощта. Това пише РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на държавния глава.

Съобщава се, че самият Владимир Путин не е пострадал и работният му график не е променен. Кремъл нарече инцидента опит за убийство на лидера на страната.

Дроновете са били общо два, според Кремъл. „В резултат на своевременни действия на военните и специалните служби с използване на радиолокационни системи за борба, автомобилите бяха изведени от строя. В резултат на падането им и разпиляването на осколки няма жертви и материални щети“, съобщиха от пресслужбата.

Telegram каналите разпространяват видеоклипове, показващи бял дим над Кремъл. Съобщава се също, че московчани, живеещи наблизо, са чули пук като гръм. Други хора видяха искри, а по-късно и хора с фенерчета, които явно оглеждаха района.