София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кметът на Дупница: Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално

,,Къде през цялото това време са били лекарят на момичето, учителите й и семейство й ?''

1 месецОбщество 10 Марияна Стойчева

"Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално, защото е по-различна", заяви в "Денят започва".

Това заяви кметът на Дупница Първан Дангов по случая с изчезналото 17-годишното момиче от град Дупница, чието издирване продължава 6-ти ден.

Кметът обяви, че ще свика кризисен щаб, за да се работи за превенция на бъдещи подобни случаи. Той определи думите на директорката на училището, че "Ивана е тормозила целия клас", като цинични.

Припомняме ви, че вчера кметът Дангов заяви, че Ивана е била тормозена в училище от своите съученици, а ръководството на училището е знаело и не предприело никакви действия- твърдения, които директорката на училището отрече.

"Съзнателно провокирам този разговор в обществото. Ивана не е виновна, че е родена така. Аз имам своите предположения за нейното поведение през последната една година. Пиела е много енергийни напитки, била е супер експресивна като личност, енергична. Вчера чух нещо цинично от устата на директорката, че не децата в клас са тормозили Ивана, а тя е тормозила тях. Как може директор да каже такова нещо? Когато аз имам по неофициална информация, че е точно обратното", заяви Първан Дангов-кмет на община Дупница.

"Говорим за деца в риск, говорим за деца с определени потребности, и никой не се замисля, че ние за пореден ден говорим за 17-годишно момиче", добави кметът на Дупница.

Той попита и къде през цялото това време са били лекарят на момичето, учителите й, нейното семейство и допълни, че от днес във всички училище в общината ще бъдат направени проверки и обстоен преглед от училищните психолози, директорите, от класните ръководители за деца със забелязващо се поведение.