София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министърски съвет ще обсъди защитните елементи в новите лични карти и паспорти

На редовното седмично заседание

1 месецПолитика 14 Антония Лазарова

Правителството ще проведе от 10:00 ч. днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Дневният ред предвижда кабинетът да обсъди Доклад за утвърждаване на защитни елементи. Тези, използвани в образците на новите български лични документи тип „карта“ и „паспорт“. 

На заседанието Министерският съвет предстои да определи представител на България в Комисията за опазване на Черно море от замърсяване. Също така и на ръководител на делегацията на страната ни в Международната комисия за опазване на река Дунав. 

Дневният ред предвижда също правителството да определи годишния размер на средствата за финансиране на духовните училища от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г. Проект на постановление за допълнителни трансфери в бюджета на Селскостопанската академия за тази година, чрез бюджета на Министерството на земеделието и храните, също е част от дневния ред на правителственото заседание.

Правителството ще обсъди също и предложение за промени в Закона за чужденците в Република България.

Снимка: БГНЕС