София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Мицкоски заяви, че Северна Македония ще продължи европейския път

Той каза, че в страната предстои период на реформи

8 дниПолитика 20 Катерина Найденова

Председателят на ВРМО–ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви пред ръководителя на мисията на ОССЕ Килиан Вал, че Македония ще продължи европейския път.

"На срещата бяха обсъдени провеждането и резултатите от последните президентски и парламентарни избори в Македония, както и по-нататъшните стъпки за бъдещото правителство, ръководено от ВМРО-ДПМНЕ", заявиха от партията.

Мицкоски благодари на представителите на мисията на ОССЕ за активното участие и наблюдение на изборните процеси, както на 24 април, така и на 8 май.

Той каза, че в страната предстои "период на реформи, икономическо укрепване, както и борба с корупцията и престъпността".

„Християн Мицкоски подчерта, че държавата ще продължи по европейския път, за което бъдещото правителство, ръководено от ВМРО-ДПМНЕ, категорично ще се застъпва“, се допълва в съобщението.