София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Представители на ''Възраждане'' влязоха в „Майчин дом“, за да решават трудово - правен спор

Това съобщиха от лечебното заведение

29 сОбщество 1262 Кристияна Стефанова

Представители на партия „Възраждане“ са влезли в „Майчин дом“ с цел решаване на трудово - правен спор. Това съобщиха от лечебното заведение. 

Преди две седмици д-р Елена Георгиева-Иванова беше освободена от поста временно изпълняващ длъжността началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Тя отхвърли четири предложения да продължи работа като редовен лекар, настоявайки единствено да бъде началник на клиниката, без да покрива задължителното по закон изискване за позицията.

На заседание на парламентарната комисия по здравеопазването миналата седмица депутатите обсъдиха казуса с освобождаването на д-р Георгиева и резултатите от одита с министъра на здравеопазването Асен Меджидиев, който посочи, че Агенцията за държавна финансова инспекция не е констатирала нарушения по данните от одита.