София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Радев: Денят на Независимостта е още по-важен днес, когато се правят опити за подмяна на историята ни

"От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ"

1 мОбщество 348 Иванина Игнатова

"Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости." Това написа във фейсбук пост президентът на Република България по случай навършването на 115 години от обявяването на Независимостта на България.
 
"На 22 септември преди 115 години във Велико Търново България бе обявена за независима държава. Историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност.", гласи още текстът. 
 
"От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.
Честит празник!", завършва държавният глава.