7000 военни по границата с Мексико

Мигрантите ще бъдат въдворявани в палаткови лагери

1 годинаПолитика 2

Съединените щати ще разположат над 7000 военни по границата с Мексико - в Калифорния, Аризона и Тексас, а в същото време нов керван мигранти потегли от Централна Америка към САЩ. Целта на операцията е да пресече пътят на мигрантите от Централна Америка, тръгнали САЩ в търсене на убежище. Американският президент Доналд Тръмп нарече тръгналите към Америка „нашественици” и обяви, че задържаните мигранти ще бъдат въдворявани в палаткови лагери, докато не бъдат експулсирани или молбите им не бъдат одобрени.

От Демократическата партия обвиняват президента, че умишлено плаши гражданите и скъпата военна операция е безсмислена. Тръмп опроверга информация, споделяна в социалните мрежи, че се е заканил да разпореди войската да стреля срещу керваните.

“Няма да се стреля по хората, които ги замерят с камъни. Ще ги арестуваме. Всичко ще бъде законно“, заяви Доналд Тръмп

“Най-голямата заплаха срещу САЩ били някакви бедни хора, които ходят пеша на 1500 км от границата и носят децата си с тях. Пратиха хиляди войници на границата. По закон те нямат право да изпълняват ролята на граничари. Вместо да са при семействата си, те участват в някакъв политически театър“, каза бившият президент на САЩ Барак Обама.

Американският министър на отбраната Джеймс Матис разреши изпращането на войски към пограничните райони, за да ограничи потока от мигранти.

Припомняме ви, че през месец май Мексико изпрати протестна нота до САЩ заради неотдавнашните твърдения на американския лидер Доналд Тръмп за мигрантите. Това се съобщава в пресслужбата на мексиканското външно министерство, предаде russian.rt.

"Изявленията на американския президент са абсолютно неприемливи, тъй като създават враждебен климат за мексиканците в Съединените щати", отбелязва комюникето.

ОЩЕ ОТ Политика

Мишустин постави задачите на новия руски кабинет

Премиерът разговаря с новите правителствени служители

18 мПолитика

Гърция за първи път с президент жена

За нея са гласували над 200 от 300 депутати

1 чПолитика

Политически трус в Италия

Луиджи ди Мaйo щe ce oттeгли кaтo лидeр движeниeтo "5 звeзди"

2 чПолитика

Тръмп спечели решаващ вот в процеса по импийчмънт

Сенатът отхвърли няколко искания на демократите

3 чПолитика

„Обединени патриоти“ с нов депутат

Деан Станчев е от партия ВМРО

4 чПолитика