София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Адвокати и съдии на мълчалив протест пред Съдебната палата

Причината е недоволството им от приетия проект за реформа на съдебната карта от ВСС
3 мПравосъдие 250 Мирослав Митков

Адвокати и съдии се събраха пред сградата на Съдебната палата в София на мълчалив протест. Причината е недоволството им от приетия проект за реформа на съдебната карта от Висшия съдебен съвет.

„Адвокатурата, когато мълчи, трябва да бъде чута“, заяви пред журналисти избраният за председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев. Той добави, че адвокатите са се събрали на протест, за да подкрепят съдиите и гражданите.

По думите му реформата на съдебната карта т.нар. Модел 4 не е достатъчно добре обсъдена и не отговаря на очакванията на съдии и адвокати. Според него трябва да се проведат допълнителни обществени и професионални обсъждания по темата.

"Считаме, че "Модел 4" не е решение на проблемите със съдебната карта в България", каза съдията от Софийски градски съд Емил Дечев пред медиите. По думите му реформата цели по-скоро да реши проблема с бързото и срочно организиране на конкурси в съдебната система.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!