София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Александър Оскар: "Александровска" нямаше никакви задължения, а сега е в катастрофа

Доц. Оскар подаде оставка от ръководството на Александровска болница
15 мОбщество 612

,,Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние", отсъди пред BTV д-р Александър Оскар, който напусна съвета на директорите на лечебното заведение.

Доц. Оскар подаде оставка от ръководството на Александровска болница. Медикът коментира, че си е тръгнал от съвета, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.

Оскар също така добави, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, а на тях са разпределени над 30 млн. лева.

,,Изпратих сигнал до тогавашния министър, проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента", каза Оскар.

,,Тези протоколи представляват непроведени заседания. На 29 декември, когато е било едното заседание, имам доказателства, че дори не съм бил в София", каза Александър Оскар.

Той коментира и медийните публикации, че фирма на роднина на Костадин Ангелов е осигурявала храната за работещите на първа линия по време на COVID пандемията. 
,,Наистина е непонятно за мен. Когато ние се обединихме и си подадохме ръка, и моето семейство дари пари за храна, други хора са имали възможност да се облагодетелстват", коментира Оскар.

,,Аз нямам претенции да бъда управител на болницата. Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент", увери медикът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!