София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Алибегов: Защо не се затвориха нехранителните магазини и не оставиха само жизненоважните неща

Председателят на Българската асоциация на заведения с критика към министъра на туризма
12 мЕвроком 4132

Не мога да си представя, че искането на министъра на туризма, за удължаване на работното време на ресторантите в хотелите, е сериозно. Не разбирам с какво нашите заведения са по-опасни от тези в хотела. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Bulgaria on air.

От БАЗ и СЗБ реагираха остро на идеята заведенията в хотелите да работят до 00:30 часа в новогодишната нощ. Последва реакция и от здравния министър Костадин Ангелов, който не прие предложението на министъра на туризма Марияна Николова и отказа мерките да бъдат разхлабени за част от бранша.

"Защо не се затвориха нехранителните магазини и да се оставят само жизненоважните неща? Ние нямаме обяснение. Нямаме и яснота какво отварят след 31 януари", подчерта Алибегов.

Според него ще има неконтролируемо празнуване на Нова година и е възможно в средата на януари да имаме нов бум на заразени. Той посочи още, че няма как да се възползват от мярката 60/40, когато заведенията са затворени и не работят. А по думите му мярката 24 лева на ден за служителите е абсурдна.