София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Андрей Райчев: Радев не каза, че е "за" Путин, а че западните страни водят малоумна политика

"Най-голямата грешка на руския президент беше, че си представи как го чакат с цветя и рози в Киев"

11 дниПолитика 10 Васил Василев

"Радев не води спор за това, дали Русия е агресор, а дали НАТО води адекватна политика. От 2 години президентът казва: "Вие не може да ми кажете какво е победа". Той казва, че огромна страна с ядрена мощ като Русия не може да бъде победена. Украйна няма сили да победи Русия и затова Москва печели. Аз съм "за" още утре да се върне цялата територия, но няма да стане. Може да направим ядрена война и да загине човечеството. От Минските споразумения Европа води политиката с Русия на принципа "ще ви излъжем". В същото време половин милион души в Украйна са загинали". Това заяви социологът Андрей Райчев пред БНТ. 

"Рано или късно ще се седне на мирни преговори. Зеленски беше склонен да подпише споразумение, но пристигна британският премиер и му каза да не го прави, защото ЕС ще въоръжи Украйна. Радев и хора като него, Орбан например, не са за Путин, а посочват, че Запада води малоумна политика. Украинците все още внасят газ от Русия. Представете си, ако наистина Москва обяви война на Украйна... Кремъл все още пази инфраструктурата. Голямата грешка на Путин е, че преди две години си мислеше, че в Украйна ще го посрещна с цветя и рози. Това е ужасно глупава политика, мислейки си, че за 3 дена ще смени правителството там", коментира Райчев.