София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ангелов: Да, д-р Симидчиев ми се обади да направим среща, тя ще се състои на здравна комисия

"Ясно е, че вече замириса на избори и предизборни кампании", коментира здравният министър в оставка
10 сПолитика 905

Доктор Симидчиев се обади с идеята да направим среща, на която да обсъдим важни въпроси. Тази среща ще се състои днес в комисията по здравеопазването. Ситуацията е много сериозна. Да, третата вълна ще отмине, но вирусът ще остане и много зависи какви решения ще се вземат и как ще се вземат. Понякога сме изглеждали непоследователни, трудно сме били разбирани. Това коментира здравният министър Костадин Ангелов на брифинга на Националния оперативен щаб.

Успяхме да се справим с първата, второта и сега с третата вълна. Много се говори, много мнения хвърчат. В нашето поле няма място за политика, касае се за живота и здравето на хората. Вчера отидох в Народното събрание с ясна идея, залата ми се стори много по-разумна от предния път. В крайна сметка исках да дам ясен знак, че протягаме ръка към всички, здравеопазването няма цвят, хората са си хора. Всички сме нормални хора, имаме червена кръв, не сме благородници със синя кръв. Днес ще имаме възможността да защитим всичко, което сме направили до момента.

"Ако се състави правителство, ще е много добре, защото ще можем да си починем. Платили сме висока лична цена. Ако това не случи, на ход е президентът. Решенията трябва да бъдат бързи. Ясно е, че вече замириса на избори и предизборните кампании започнаха преди да сме надживели предходната кампания. Нашият фронт е един, не можем да си позволяваме да лъкатушим", каза още Ангелов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!