София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Асоциацията на заведенията: Настояваме за отваряне от 1 април

"Не ни намесвайте в политическите си игри", посочиха от организацията
1 мОбщество 1000

Българската асоциация на заведенията се противопоставя на използването на затворените заради кризата с COVID-19 браншове за политически цели. Това се посочва в позиция на БАЗ по повод въведените по-строги ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19.

„Тази сутрин отново ставаме свидетели на упражнения относно отварянето на затворените в момента браншове като част от предизборната кампания. Напомняме, че ние изнесохме на гърба си най-тежката икономическа част от пандемията, като много колеги не оцеляха, а голяма част от сектора ни е на ръба на фалита. Стотици хиляди служители от развлекателния бранш останаха без препитание, като много от тях се насочиха към реализация в други професии. Това ни поставя на колене и създава огромна въпросителна относно възможността изобщо да възстановим бизнеса си“, посочиха от БАЗ.

„Затова настоятелно молим – не ни намесвайте в политическите си игри! И настояваме – от 1 април заведенията да работят при ограниченията, които важаха при отварянето ни в началото на месец март. Бизнесът е конструиран, за да работи, а не да разчита на помощи!“, допълниха от Асоциацията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!