София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Аудиозаписи на класически детски приказки и песни радват потребителите на А1 Xplore Music в извънредното положение

Златните архиви на Балкантон с руски приказки, историите на Шехеразада, Том Сойер и много други са само част от заглавията

Аудиозаписи на класически детски приказки и песни радват потребителите на А1 Xplore Music в извънредното положение

Златните архиви на Балкантон с руски приказки, историите на Шехеразада, Том Сойер и много други са само част от заглавията

2 месецаТехнологии 478 Ивана Иванова


Потребителите на А1 Xplore Music имат възможност да разнообразят ежедневието на децата си, а и на тях самите, въпреки строгата карантина в страната заради коронавирус пандемията. В музикалната платформа вече са налични плейлисти с някои от най-обичаните приказки и песнички, с които са израснали цяло поколение българи. 

В настоящата обстановка семействата се оказаха принудени да прекарват времето си у дома. В същото време обаче работните задължения и обучението на децата се прехвърлиха пред екраните на компютрите и таблетите. За да могат да откъснат очи от екрана и да прекарат повече време заедно, в A1 Xplore Music подгогвиха два специални плейлиста. 

В плейлиста Вълшебни приказки по-възрастните ще разпознаят гласовете на артистите Димитър Инкьов, Антоанета Ботушарова, Славка Славова и други от близкото ни минало. Общо 157 приказки са събрани в тази компилация – или с други думи, дни наред гарантирано забавление в домовете. Дигитализираните версии на приказките са от златните архиви на Балкантон и Канев мюзик. 

Музикалното приложение на А1 включва и голям брой детски песнички в репертоара за кризисното време. По-точно – 376 песни, събрани в плейлиста Детски песнички, който вече е достъпен за потребителите на А1 Xplore Music. Сред изпълнителите прави впечатление Вики от Мастило, която изпълнява албума Маргаритка. За да е още по-забавно вкъщи, в компилацията са включени и караоке версии на песните.

Популярният актьор Ненчо Балабанов пък е автор и изпълнител на част от песните от албума „Пет маймунки“. Разнообразието от изпълнители и жанрове, както и големият брой на песните, са гаранция за много забавления за малките деца. 

А1 отново напомня, че е важно хората да ограничат максимално физическите си контакти в следващите дни, за да пребори обществото ни окончателно COVID-19. Родителите с малки деца имат особено тежка задача да се грижат за тях, дори и когато продължават да работят дистанционно. С музика и вълнуващи приказки обаче А1 Xplore Music може да помогне за настроението у дома, каквото и да се случва извън него.