София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Автошествия и блокади из цялата страна

Недоволството на хората продължава

Автошествия и блокади из цялата страна

Недоволството на хората продължава

2 годиниОбщество 4 Боряна Райчева


Протести блокираха и днес движението в София.

Протест и шествие с искане за оставката на правителството се проведе на пл. „Народно събрание“ от 11.00 часа. В 13.00 часа в парк „Княжеска градина“ - митинг протест и шествие - молитва „За свобода на вероизповеданието". А общ национален протест и авто-шествие „Смяна на системата“ имаше на пл. „Княз Александър I Батенберг“ в 15.00 часа.

Въпреки че в петък Валери Симеонов съобщи, че се оттегля от поста на вицепремиер, част от майките на деца с увреждания обявиха, че ще продължат с протеста си, който ще бъде само присъствен, докато оставката не бъде гласувана в Народното събрание.

Протести в цялата страна бяха организирани за днешния неделен ден, Недоволни граждани настояваха за промяна на цялостния политически модел в България.

В Бургас автошествие от над 200 автомобила блокира АМ Тракия. Във Варна със скандирания „Оставка“, близо 100 протестиращи шестваха из града.

Протестиращите от Сливен и Ямбол се сляха и блокираха подстъпът към ГКПП
„Лесово“. Протеста премина без сблъсъци.

Протести се състояха и в Пазарджик и Пловдив. Като част от протестиращите от двата града се събраха и заедно тръгнаха към столицата по АМ „Тракия“ за автошествието на пл. „Княз Александър I Батенберг“.

Близо 300 души се включиха в Русе в протестно шествие срещу лошите условия на живот в България. Жителите на града настояват да не се допусне изгаряне на отпадъци от ТЕЦ-а, за което започват да събират подписка.

От рано сутринта жителите на Хасково също се събрахав центъра на града за предстоящия протест. Протестното шествие премина по улиците на Хасково и стигна до магистрала „Марица“, където се сля с недоволните от Димитровград. След това множеството заедно ще поеме към Свиленград.

Мащабни протести имаше и в цялата Благоевградска област. Те изразиха недоволството си срещу високите цени на горивата, очакваното повишение на цените на водата в областта, както и срещу цялостната социална обстановка в страната.