София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Банов: Играта е срещу мен, министерството и престижа на ГЕРБ

"Това е лична, гадна, мръсна вендета"

6 месецаОбщество 14 Боряна Райчева


Водим дела неслучайно, някой ги е спрял на трета инстанция - играта е срещу мен, срещу министерството и срещу престижа на ГЕРБ. Това заяви министърът на културата Боил Банов по повод скандала за обжалването на неустойката за ремонта на Ларгото в центъра на София на стойност 750 000 лева.

Това не е случайно, когато аз съм притиснат до стената, това е нарочен акт. Няма да оставим на ниво дисциплинарни уволнения за виновния този случай.

Боил Банов посочи, че знае много добре откъде идват атаките срещу него, но не посочи имена, ставало дума за "някакъв невероятен интелект", а политиците, които разнасяли скандала, били пощенска кутия на случая.

Това е лична, гадна, мръсна вендета. Той си знае, знам го много добре кой е с всичките му свинщини и той ще продължава нататък. Толкова е гнусно това.Ще подам сигнали в прокуратурата - така отговори Банов на въпроса дали ще подава оставка.

Банов е категоричен, че срокът за обжалване не съм го пропуснал той, като поясни, че допреди 2-3 дни целият екип на министерството е знаехло, че чакат делото във ВКС.