София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

БАЗ: Не става въпрос дали харесваме здравния министър, а дали ще намери вариант да работим

Съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Павлин Петров с коментар пред "Евроком"
пропускане
16 мИкономика 996 Ивана Иванова

Ресторантите в България са затворени от 25-и ноември със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Тя е със срок до 31-и януари, но към момента няма яснота дали ограниченията ще продължат и след това.

"Никой не иска да се наеме и да отговори на това защо едно заведение е по-опасно от един магазин или какъвто и да е друг бизнес. При нас когато влезе човек има топла вода, сапун и дезинфектант навсякъде. Персоналът е изключително стриктен и спазва всичко, нас постоянно ни проверяват", каза съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Павлин Петрунов пред "Евроком".

По-рано ресторантьорите от Българската асоциацията на заведенията и Сдружение на българските заведения заявиха, че ако не бъдат отворени в скоро време ще предприемат протестни действия.

"Ако не се стигне до отваряне на обектите или някакъв план какво следва и как смятат те да бъдат отворени, това, което се смята и се дискутира при нас е съответно "италианският модел", при който да бъде нарушена заповедта на здравния министър, а именно обектите да бъдат отворени", каза още Петров.

Костадин Ангелов: Не ме интересува дали хотелиерите ме харесват, те не са ми приоритет

На думите на здравния министър Костадин Ангелов, че за него няма значение дали ресторантьорите и хотелиери го харесват съпредседателят на БАЗ коментира: "Тук не става въпрос дали го харесваме или той харесва нас. За нас е важно да се намери вариант, при който ще можем да работим, защото имаме много служители, които в момента стоят без работа. Има бизнеси, които с всеки ден се стопяват и потъват. И това няма да доведе до нищо добро". 

Към момента представители на бранша разговарят с институциите, като предстои да се вземе решение.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!