София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Бездомно куче е ухапало дете в столицата

Животното е кастрирано и ще бъде настанено в приют
6 сИнциденти 332 Златина Петкова

Бездомно куче е ухапало 12-годишно дете в двора на столично учебно заведение. Инцидентът се е случил тази сутрин в 8:00 часа в софийското 81-во училище. 

По информация на очевидци, детето е говорило по телефона си, когато едно от трите бездомни кучета, намиращите се в зелените площи в двора на училището, започнало да лае и го захапало. Раната е обработена от сестрата на училището, а след това детето е предадено на майка му.

От самото учебно заведение твърдят, че многократно са подавали сигнали за бездомните кучета. От „Екоравновесие” потвърждават, че при тях има подаден сигнал, но само един, след който е извършена проверка на място.

„Екипът е заловил кучето. То е не е кастрирано и е новопоявило се в района”, твърди Веселин Асенов, ОП „Екоравновесие”.  

Съобщава се, че животното е упоено, кастрирано и предстои да бъде настанено в приют.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!